Înot Kids

 • Locaţia Bazin
 • Durata 45:00
 • Antrenor

  Eugen Sebov,

  ,

  Artur Ninicu,

  Sergiu Ceban

Dificultate
 • Scăzut
 • Mediu
 • Greu

STUDIILE ARATĂ CĂ ÎNOTUL ESTE O ACTIVITATE CARE STIMULEAZĂ DEZVOLTAREA FIZICĂ ARMONIOASĂ A COPIILOR, CU MULTIPLE IMPLICAŢII POZITIVE PENTRU SĂNĂTATE.

Beneficiile emoţionale pe care le presupune înotul sunt foarte importante, mai ales în condiţiile în care şi din punct de vedere psihic copilul se află în dezvoltare. Înotul poate îmbunătăţi starea emoţională, contribuie la scăderea anxietăţiii şi este un factor major în privinţa creşterii încredereii în sine. Acest lucru este dat de faptul că cel mic învaţă să înoate, îşi depăşeşte frica de apă şi câştigă în plus abilităţi de supravieţuitor. Mai mult, înotul poate ajuta copilul să socializeze şi să-şi formeze un grup nou de prieteni printre copiii care merg la bazin.
Corectează probleme de sănătate
Înotul este o modalitate ideală de a arde calorii în plus. Din acest motiv, copiii cu probleme de greutate sunt printre beneficiarii acestui sport. Spre deosebire de alte tipuri de activităţi fizice care presupun efort şi rigoare, înotul oferă beneficii similare, dar rămâne o activitate distractivă care combină amuzamentul cu arderea caloriilor.
Potrivit specialiştilor Rob şi Kathy McKay, de la Babyswimming.com, ”Înotul stimulează inteligenţa copiilor, capacitatea de concentrare, creşte reflexele şi îmbunătăţeşte percepţia spaţială. Acest lucru este cu atât mai evident cu cât copiii încep înotul la vârste foarte mici, adică inclusiv înainte de 12 luni de viaţă. Bebeluşii sunt foarte relaxaţi şi foarte liniştiţi atunci când se află în apă”, precizează specialiştii. Aceştia enumeră câteva beneficii colaterale:
1. Îi invaţă să-şi fixeze ţinte pe care să le atingă
2. Le îmbunătăţeşte încrederea în sine
3. Îi ajută să supravieţuiacă în cazul în care se confruntă cu riscul de înec
4. Poate fi transformat dintr-o formă de divertisment într-un sport de performanţă
5. Reprezintă formula ideală pentru scăderea în greutate
6. Dacă o persoană poate înota fără întrerupere pentru 300 de metri, atunci este pregătită pentru o mulţime de alte activităţi amuzante: scuba diving, snorkeling, scufundări, polo pe apă, poate face parte dintr-o echipă de înot, etc.
7. Înotul este relaxant muscular şi psihic ideal
8. Sculptează corpul
9. Îmbunătăţeşte ritmul cardiac şi respiraţia
10. Creşte imunitatea şi rezistenţa la efort

 

Antrenor

Sergiu Ceban

Instructor înot. Antrenor personal [...]

 • Maestru în sport la înot.
 • Multiplu campion al Moldovei la înot, campionat [...]

Artur Ninicu

Instructor înot. Antrenor personal [...]

 • Candidat de maestru în sport.
 • Deţinător al centurii negre la Taekwondo

Facebook