Taekwon-do Kids

  • Locaţia Sala INTENSE
  • Durata 60:00
  • Antrenor

Dificultate
  • Scăzut
  • Mediu
  • Greu

Ce este Taekwon-do WTF?

Cuvintul Taekwon-do poate fi despartit in trei si poate avea o anumita semnificatie, astfel :

TAE – picior, KWON – mana, DO – arta, filozofie si chiar mod de viata.

Din aceasta traducere directa putem ajunge la concluzia ca Taekwon-do este arta de a lupta cu mana si piciorul. Intr-o alta formulare, Taekwon-do este o versiune a luptei neinarmate care a fost constituit in scopul autoapararii. Este folosirea stiintifica a corpului uman intr-o metoda de autoaparare, un corp care a fost instruit si dezvoltat sa foloseasca intens facilitatile fizice si psihice in cadrul unui antrenament bine pus la punct. Taekwon-do are o amplitudine de tehnici de picior, de lovire, de spargere, din saritura dar are si tehnici de mana, cum ar fi lovirea cu pumnul sau de-a bloca cu mana, precum si de-a prinde. Aceste tehnici insusite intr-un antrenamet specific Taekwon-do-lui pot ajuta intr-o situatie reala cu unul sau mai multi adversari, sau impotriva unor arme. Ca orice arta martiala, implica disciplina in primul rand, tehnica si un antrenament mental, toate acestea avand ca scop dezvoltarea unui puternic sens al justitiei, corectitudinii si al conduitei sociale. Pentru a intelege Taekwondo-ul trebuie sa-l practici.  Taekwondo-ul trebuie privit din doua unghiuri diferite, din doua perspective ce nu il divid, ci se completeaza reciproc. Aceste perspective vizeaza aspectul sportiv al Taekwondo-ului si pe cel martial.

Ca sport, Taekwondo-ul urmareste un regulament iar ca arta martiala nu are alte restrictii-decat constiinta luptatoruIui.

De ce Taekwon-do WTF (World Taekwon-do Federetion) pentru copilul meu ?
Practicarea unui sport in mod organizat poate disciplina caracterul copilului si dezvolta in mod armonios corpul aflat in crestere . Taekwon-do ofera copiilor sanse de a dobandi si a perfectiona aptitudini, de a lucra cu alti copii si cu antrenori si de a lua parte la competitii intr-un mediu sigur.Copilul invata sa se simta bine in corpul sau , in mintea sa, sa simta cum ii creste increderea in sine, sa-si dezvolte gustul pentru efort, sa invete sa-i respecte pe ceilalti. Antrenament, disciplina si competitie toate acestea sunt acceptate cu bucurie, deoarece jocul este regula care ii pune in miscare pe micutii sportivi.

Taekwondo ofera oportuntati naturale si amuzante de a face exercitii fizice in mod regulat.

Antrenor

Facebook