De la școală de tenis la cel mai mare complex sportiv din țară!

Proprietarul Complexului Sportiv SportPark

Vârsta: 43 de ani

Data și locul naşterii: 20 august 1972, s. Recea, r-nul Străşeni

Studii: Academia de Studii Economice din Moldova

SportPark, proiectul său inedit pentru industria fitnessului de la Chişinău, impresionează prin grandoarea sa, prin polivalenţă spre universalism, prin spectrul vast de servicii la preţuri democratice, printr-un concept diferit faţă de ceea ce se practică în capitală. Aşa că fitness e cuvântul pe care Dorin Alexei… nu-1 foloseşte – el „produce” sport şi sănătate.

La început a fost… sala proiectată ca o şcoală universală de tenis care, după reorganizare şi extindere – de la două mii la peste patru mii de m.p., s-a transformat într-un imens complex sportiv amplasat la marginea parcului din Râşcani. S-a întâmplat acum doi ani şi aşa a ajuns Dorin Alexei în 2015 să-şi vadă visul cu propriii ochi – proiectul SportPark, cu care se mândreşte şi pe care-l înscrie printre reuşitele sale profesionale.

La capitolul realizări, pe lângă lansarea propriu-zisă a complexului, proprietarul SportPark vorbeşte şi de colectivul pe care a reuşit să-l închege – antrenori, manageri şi toţi cei care pun umărul. Reuşitele sale în 2015 se datorează şi partenerilor săi şi, nu în ultimul rând, familiei sale, care îl susţine.

Dacă până prin 2014 fitnessul în Republica Moldova era perceput ca obiect de fiţe, acum oamenii îl privesc ca pe un mod natural de viaţă, sănătatea fiind elementul vital care urmează a fi menţinut practicând sportul. Iar Dorin Alexei, prin contribuţia sa şi a echipei SportPark, schimbă modul lor de viaţă, contribuind la îmbunătăţirea stării generale de sănătate a cât mai multor oameni.

A apărut pe o piaţă supraaglomerată în Chişinău, dar are vizibile calităţi distinctive, inclusiv suprafaţa net superioară celei deţinute de concurenţi, spectrul foarte larg de activităţi. SportPark se deosebeşte şi prin conceptul clubului de familie, anume acesta fiind cartea sa de vizită. Clientul principal vizat de SportPark este familia, care beneficiază de numeroase activităţi destinate copiilor (înot, tenis, tenis de masă, arte marţiale, crossfit pentru copii etc.), dar şi părinţilor. Adică, acolo oricare membru al familiei îşi găseşte activitatea potrivită.

SportPark are o politică flexibilă şi accesibilă în ce priveşte costurile abonamentelor. Clienţii SportPark sunt preponderent oameni cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, dar şi mai vârstnici, cărora clubul le oferă un program flexibil. Dacă vrei să-ţi lucrezi corpul şi te gândeşti mai mult la relief, la bicepşi şi la drepţi abdominali ca să ai priză la femei, asta e deja hobby şi e treaba fiecăruia în pare. Esenţial e că SportPark pune accentul pe întărirea sănătăţii şi a condiţiei fizice şi oferă, ca principiu general, sănătate. Este primul şi singurul centru sportiv din R. Moldova care a implementat crossfitul, un program funcţional care dezvoltă perfect pregătirea fizică generală, dezvoltă rezistenţa şi se bucură de un succes enorm.

SportPark se implică activ şi în pregătirea sportivilor de performanţă, inclusiv a tenismenilor profesionişti care se antrenează pe terenurile de aici. Şi tot aici se antrenează halterofilul Oleg Sîrghi, pregătindu-se sută la sută. Aceste acţiuni reprezintă unul dintre proiectele sociale de dezvoltare pe care le implementează SportPark şi sunt un exemplu demn de urmat şi de alte centre sportive.

Text: Marcel Toma

Foto: Ion Pleş Alexandru

Facebook