Inotul este sportul cel mai eficient din punct de vedere al raportului dintre efortul depus si caloriile arse si este o optiune excelenta pentru a face miscare in orice perioada a anului.
Aceasta activitate aduce o multitudine de beneficii, de la cele fizice pana la cele mentale si sociale:

  • creste rezistenta cardio-pulmonara si capacitatea respiratorie;
  • stimuleaza circulatia sanguina si contribuie la mentinerea unei tensiuni arteriale stabile;
  • reduce riscul bolilor cardiovasculare si accelereaza vindecarea mai multor boli/ dizabilitati fizice, astm, hernie de disc;
  • dezvolta flexibilitatea si intareste ligamentele articulare, prevenind posibilele leziuni;
  • dezvolta majoritatea grupelor musculare si imbunatateste postura corporala;
  • accelereaza arderea caloriilor, ajuta la slabire si amelioreaza celulita;- imbunatateste dezvoltarea psihomotorie;
  • stimuleaza cresterea si dezvoltarea fizica si psihica, generind stari de bine, pozitive;
  • elimina stresul, starile depresive si pe cele de anxietate.

bazin

Bazinul pentru inot al Clubului SportPark are o lungime de 25 m si 9,5 m latime, cu 4 culoare de inot. Adancimea variaza de la 1,6 m pana la 1,8 m. Bazinul este dotat cu sisteme de incalzire a apei, mentinandu-se temperatura optima de 28-29°C iar dezinfectia apei se face prin procesul de electroliza a sarii (fara adaos de clor).

Bazinul dispune de o zona de odihna, dotata cu sezlonguri, mini-bar si Wi-Fi. Cei dornici de rasfat au la dispozitie baia turceasca (hammam), sauna ruseasca, jacuzii, solar,  sala de masaj.

Bazinul va sta la dispozitie atat pentru agrement cat si pentru antrenamente de inot individuale sau de grup pentru adulti si copii.

Inotul de agrement este adresat persoanelor de toate varstele ce doresc sa isi exprime nevoia de miscare prin inot  si au ca scop mentinerea formei fizice optime. Succesul in inot apare atunci cand motivatia devine un obicei iar un instructor personal te poate ajuta sa depasesti momentele grele si lipsa motivatiei in drumul tau spre indeplinirea obiectivelor.Antrenorii nostri sunt gata sa te ajute in functie de dorintele, nevoile si timpul tau disponibil. Inotul pentru copii este si o metoda buna de recuperare fizica si este mai eficient decat celelalte activitati “terestre”, mai exact de 12 ori. El stimuleaza sistemul nervos, creste activitatea cerebrala si capacitatea psihica, dezvolta elasticitatea umerilor, coloanei, soldului si ai genunchilor. Datorita pozitiei corpului in timpul inotului (orizontala) favorizeaza activitatea inimii. Este recomandat pentru intarirea sistemului imunitar, stimularea reflexelor, cresterea rezistentei la efort, cu alte cuvinte, vei avea un mare voinic mic.

Inotul este nu numai un sport foarte sanatos si un mod benefic de petrecere a timpului liber ci si unul sigur fiindca  sansele de accidentare sunt minime !

Facebook