Sauna RUSEASCA

Pentru intarirea imunitatii, o detoxifiere eficienta, dar si frumusete exterioara SportPark va pune la dispozitie sauna ruseasca.

Sauna ruseasca este o sauna umeda, care se incalzeste la o temperatura de peste 90 grade cu ajutorul unui cuptor pe care se incing pietre de granit. Dupa ce pietrele sunt incinse suficient, acestea sunt stropite cu apa si uleiuri esentiale pentru a crea aburi. Umiditatea ridicata din sauna ruseasca face ca temperatura ridicata sa fie mai usor de suportat, fiind, in acelasi timp, hidratanta pentru piele si cu un puternic efect detoxifiant. Sauna stimuleaza circulatia sangvina si metabolismul, imbunatateste respiratia si relaxeaza muschii. De asemenea, sauna, intareste sistemul imunitar si restabileste functiile rinichilor si a ficatului.

Nu intamplator, slavii arhaici considerau ca, sauna ruseasca reprezinta combinatia a doua elemente opuse, focul si apa, care purifica nu numai trupul, dar si sufletul.

HAMMAM

Preferati o baie cu aburi?  Va oferim o alta varianta a saunei – Hamamul (baia turceasca).

Este recomandat dupa efort fizic intens. Hammam-ul relaxeaza muschii, alina durerile ligamentelor si elimina stresul, oferindu-ti o pauza bine meritata. Datorita relaxarii intense, hammamul este un excelent antidot contra insomniilor.

Umiditatea produsa de aburi deschide porii pielii si permite eliminarea impuritatilor. Temperatura ridicata calmeaza tensiunea musculara si favorizeaza secretia glandelor sudoripare, iar odata cu transpiratia sunt eliminate si toxinele din organism, curatand pielea in profunzime. Baia de vapori este benefica si pentru sanantate, nu doar pentru frumusete. Efectuata o data pe saptamana, ea este recomandata in cazul urmatoarelor afectiuni: oboseala cronica, reumatism, obezitate, celulita si afectiuni respiratorii. Baia turceasca creste temperatura corpului si activeaza circulatia sangelui, avand aceleasi efecte asupra corpului ca exercitiile cardiovasculare.

Inainte de a frecventa sauna este recomandata consultarea medicului, in deosebi cardiacilor, persoanelor hipotensive si femeilor insarcinate.

Sauna cu INFRAROSU – o adevarata terapie

Persoanelor care nu pot suporta caldura, recomandam Sauna cu infrarosu, cu o caldura sub forma unei raze ce se aseamana cu lumina solara dar nu contine ultraviolete. Este ideala deoarece ea emite raze ce incalzesc direct corpul fara a creste temperatura din interiorul incaperii. In sauna cu infrarosu temperatura este mult mai scazuta (40-60 grade) decat cea din sauna traditionala finlandeza (80-100 grade). Incalzind direct pielea, muschii si intregul organism, infraterapia relaxeaza muschii afectati de durere si determina o transpiratie mai intensa decat sauna normala, eliminand astfel mai bine toxinele din corp. Prin faptul ca faciliteaza eliminarea toxinelor din tesutul adipos, sauna cu infrarosu este benefica in combaterea celulitei si desprinderea si inlaturarea naturala a celulelor moarte.

Infra-terapia mai are si efecte antispasmodice, analgezice si antiinflamatoare. Razele infrarosii asigura o mai buna patrundere prin piele si pot atinge muschii afectati de durere, chiar si atunci cand temperatura din sauna nu este foarte ridicata.
In acelasi timp, prin vasodilatatie se permite o mai buna alimentare a pielii cu sange, substante nutritive si oxigen, asa incat sunt reluate si accentuate procesele vitale care refac structura, fermitatea, elasticitatea si stralucirea acestui important organ. Cel mai minunat lucru este ca sauna cu infrarosu nu prezinta nici o contraindicatie.

VIATA POATE FI FRUMOASA! Daca stii cum sa-ti pastrezi organismul echilibrat.  Masajul iti ofera solutia!

Hotel Slon

Facebook