MARTIAL
ARTS

MARTIAL ARTS:

Practicarea unui sport, precum arte marțiale, poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării armonioase a copiilor. Deși la prima vedere părinții sunt tentați să creadă că este un sport dur și violent, de fapt practicarea acestui tip de antrenament implică multă disciplină.

Benficiile artelor marțiale la copii:

 • Dezvoltă concentrarea

 • În artele marțiale se pune accentul pe atenție. Copiii se concentrează pentru a învăța noi mișcări și tehnici.
 • Dezvoltare fizică

 • Artele marțiale solicită fiecare grupă musculară, îmbunătățește flexibilitatea și echilibrul. În cazul copiilor, sportul contribuie în mod direct la dezvoltarea fizică armonioasă, acest sport ajută la coordonarea întregului.
 • Contribuie la creșterea încrederii de sine

 • Copilul care practică artele marțiale devine mai încrezător în propriile forțe.
 • Stare de spirit pozitivă

 • Sportul nu are numai avantaje asupra fizicului, ci și asupra psihicului. În timpul practicării unei activități fizice, crește nivelul de serotonină din organism. Serotonina este un neurotransmițător, cunoscut și sub denumirea de hormonul fericirii. Copiii care practică un sport se feresc de depresii și au o stare de spirit pozitivă

SportPark OFERA

8 - 17 Ani
55 min

Abordare individuală.

8 - 17 Ani
55 min detalii
iPhone
8 - 17 Ani
55 min

Abordare individuală.

8 - 17 Ani
55 min detalii
iPhone
12 - 17 Ani
55 min

Abordare individuală.

12 - 17 Ani
55 min detalii
iPhone

KICKBOXING

Pentru copiii cu surplus de energie, care vor să-și canalizeze energiile către ceva constructiv din punct de vedere fizic și mental, kick-box-ul este o variantă ce ar trebui fi luată în calcul de părinți. Sport de contact, apreciat de multă lume, poate fi considerat, de către unii, la o privire superficială, sinonim cu violența. Totuși, marii maeștri ai acestei activități recomandă fără ezitare practicarea kick-boxing-ului, pledând pentru beneficiile pe care le aduce atât celor tineri cât și persoanelor mature.

Iată care sunt beneficiile pentru sănătatea copilului:
 • control absolut asupra mișcărilor;

 • îmbunătățirea circulației sangvine;
 • flexibilitate îmbunătățită;
 • siguranță în forțele proprii;
 • eliminarea energiei negative.
Vârsta permisă: 12 - 16 ani
Durata: 55 min

TAEKWONDO

Ce este Taekwon-do?
TAE – picior, KWON – mână, DO – arta, filozofie și chiar mod de viață. Din această traducere directă putem ajunge la concluzia ca Taekwon-do este arta de a lupta cu mână și piciorul. Într-o altă formulare, Taekwon-do este o versiune a luptei neînarmate care a fost constituit în scopul autoapărării. Taekwon-do are o amplitudine de tehnici de picior, de lovire, de spargere, din săritură dar are și tehnici de mână, cum ar fi lovirea cu pumnul sau de-a bloca cu mâna, precum și de-a prinde. Aceste tehnici însușite într-un antrenamet specific Taekwon-do-lui pot ajuta într-o situație reală cu unul sau mai mulți adversari, sau împotriva unor arme.

De ce Taekwon-do pentru copilul meu?

Practicarea unui sport în mod organizat poate disciplina caracterul copilului și dezvolta în mod armonios corpul aflat în creștere. Taekwon-do oferă copiilor șanse de a dobândi și a perfecționa aptitudini, de a lucra cu alți copii și cu antrenori și de a lua parte la competiții într-un mediu sigur. Copilul învață să se simtă bine în corpul său, în mintea sa, să simtă cum îi crește încrederea în sine, să-și dezvolte gustul pentru efort, să învețe să-i respecte pe ceilalți. Antrenament, disciplină și competiție toate acestea sunt acceptate cu bucurie, deoarece jocul este regula care îi pune în mișcare pe micii sportivi.
Vârsta permisă: 4 - 16 ani
Durata: 55 min

JIU JITSU

Este unul dintre cele mai eficiente sporturi când vine vorba de auto-apărare. Tehnicile specifice sunt fără lovituri și implică prize pe adversar, proiectări și controlul adversarului la sol până la cedarea luptei. Frumusețea sportului este că tehnicile pot fi folosite de către indivizi slabi, fără calități fizice, împotriva unor adversari mai puternici, mai rapizi sau mai flexibili.
Ca sport, Jiu Jitsu urmarește un regulament iar ca artă marțială nu are alte restricții-decât conștiința luptătoruIui.
Vârsta permisă: 8 - 12 ani
Durata: 55 min

ECHIPA DE ANTRENORI DE ARTE MARȚIALE:

Darina Kharechko

Antrenor TAEKWONDO

MAI AVEȚI ÎNTREBĂRI?

Input incorect
Input incorect
Input incorect

Fitness Club SportPark

Atmosfera prietenoasă și anturajul este ceea ce face ca fiecare membru al clubului SportPark să se simtă confortabil în timpul și după antrenament.

Este de datoria noastră să sprijinim fiecare membru să obțină rezultate excelente și să atingă cât mai mult din ceea ce și-a propus. Oricare ar fi obiectivele tale, la SportPark vei găsi întotdeauna motivație, sprijin și inspirație!

CONTACTE

 • SportPark, sec. Râșcani,
  str. Nicolae Dimo, 32


 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Luni - vineri 07:00 - 22:00
  Sâmbătă - Duminică 08:00 - 20:00
Follow Us
© All rights reserved.
Powered by sportpark.md.